sunnuntai 14. helmikuuta 2016

FNAC

Olemme siis töissä yrityksessä nimeltä Fnac. Kauppaa voi verrata Suomessa olevaan Giganttiin ja verkkokauppa.com:iin. Kaupasta löytyy kaikkea puhelimista, tv:istä, pelikonsoleista, kirjoihin ja Cd levyihin.

Me olemme kaupan varastossa johon tavara tyypillisesti tulee. Siellä vastaanotamme tavaran ja hyllytämme sen hyllyihin oikeaan paikkaan. Jos kaupasta loppuu jokin tavara, pyyntö meille varastoon tulee sähköisesti, keräämme sen ja jätämme ovelle odottamaan, että se haetaan. Emme siis ole yhteydessä kauppaan tai ole puolella jossa asiakkaat ovat. Myös keräämme ja pakkaamme tavarat jotka lähtevät muihin kauppoihin. Esimerkiksi jos asiakas tilaa koska omalta paikkakunnalta on vaikka loppunut.

Kysyin yhdeltä kassatyön tekijältä miten on mahdollista että elektroniikka kauppa on kokoajan täynnä ihmisiä ja kuinka usein täältä ostetaan kalliimpia asiaoita, esim uusia puhelimia. Hän vastasi että päivittäin, minipalkka portugalissa on 500 euroa kk, jos tekee 8h päivää 5kertaa viikossa. Ihmiset elävät täällä yli omien varojensa. Ja kuulemma ottavat luotolle kaiken, koska rahaa ei ole.
Fnacilla on olemassa oma kanta-asiakkuus korttijärjestelmä, tämän omistaville on olemalla omia muutaman prosentin alennuksia. Työkaverimme myös kertoi että tämä kortti toimii luottona, eli ihmiset voivat tälle kortille ottaa luottona ostoksia. Luulisin sen toimivan samallailla kun osamaksu tai laskumahdollisuus Suomessa.

Menemme töihin joka päivä klo 9. Ja kauppa aukeaa klo 10. Kävimme eilen katsomassa niin samat työn tekijät olivat töissä vielä klo 23.00. Jotka olivat olleet aamuvuorossa meidän kanssa. Itsepääsemme joka päivä klo 16.00. Tässätyö ajassa oli ollut sekaannus ja olimme tehneet 8 tunnin päivää, joten nyt perjantaina oli ensimmäinen päivä kun pääsimme hieman aikaisemmin.

Fnacin sisällä on myös oma kahvila, josta saa ruokaa, kahvia ja leivonnaisia. Kahvila on päivisin aivan täynnä samoin kuin kauppakin, jopa arkena. Kirjaosastollla on ihmisiä lukemassa ja henkilökunta kutsuukin sitä osastoa kirjastoksi. Musiikkiosastolla saa soittaa soittimia ja kuunnella uusimpia levyjä. Tv osastolle voi pysähtyä katsomaan televisiota tai kokeilemaan uusia pleikkapelejä,  meininki on siis hyvin erillaista kuin Suomessa.

Hyvin paljon en osaa vielä kertoa koska olemme olleet vasta 9 päivää töissä, velä yli 30 jäljellä.

-Meeri

1 kommentti:

  1. Portugalissa on enempi sellainen systeemi, että vanhemmat ja isovanhemmat auttavat nuorisoa rahallisesti paljon enemmän ja pitempään kuin Suomessa on tapana. Isovanhemmat auttavat rahallisesti myös omia, jo aikuisia lapsiaan. Ihan yleistä on, että vanhemmat ostavat aikuisille lapsilleen esim asunnon. Jos heillä on rahaa.

    VastaaPoista